HTML

Hangyák a lakásban! -Hangyairtás, Hangyaírtás

A hangyák életmódjáról, hangyairtásról, hogyan kerül be a lakásba stb. Hangyairtó, Hangyairtás blog.

Friss topikok

A hangyák szaporodása, fejlődésük

2021.06.25. 10:41 Rovarirtó

A hangyák életciklusa, fejlődése:

A különböző fajta hangyák bár eltérő életmódot élnek, fejlődési ciklusaik megegyeznek. Itt döntően a hazánkban is gyakori házi hangya és kis fekete hangya fejlődésével foglalkozunk. A nőstény tavasszal kezdi meg peterakását (1), melyek  a külső hőmérséklettől függően 22-28 nap múlva kelnek ki. A lárvákat (2) 16-28 napos fejlődési idejük alatt a királynő nyálmirigyének váladéka táplálja.
A lárvák  bebábozódásukat követően többnyire finom burokkal, un. kokonnal (3) veszik körül magukat. Ezeket szokás tévesen hangyatojásnak nevezni.
A teljes átalakulással történő fejlődés utolsó szakaszában (4) a burokból előtör a kifejlett hangya. Hangyák irtása, információ.

3 komment

Címkék: hangyák hangyairtás hangyák életmódja

A bejegyzés trackback címe:

https://hangyak.blog.hu/api/trackback/id/tr31361632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szergej-szergejevics 2010.06.29. 07:31:57

Itt az irják, hogy a száraz, meleg helyeket szeretik. Hát nálam a fürdőszobában vannak, és kiirtásuk szinte reménytelen. Az idén februárban jelentek meg először, és van köztök szárnyak is. Rengeteg aerosolos irtót vettem már, annyiból hatékonyak, hogy amennyiben bejönnek a fürdőbe, meg is döglenek. De naponta 50-100 döglött hangyát takaritok ki. Na ennek szeretnék véget vetni, de hogyan.???????

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2010.06.29. 18:02:00

Ha a fal szerkezetébe vannak befészkelve, úgy bizony nehézkes a védekezés a hangyák ellen. Amikor a fal és padló találkozásánál tudnak csak előjönni (fuga hézagoknál, szegőknél, küszöböknél) akkor 100%-os hatékonyság, teljes védelem érhető el egy szakszerű hangyairtás esetén. Könnyen felismerhető ha a falszerkezet is érintett, ilyenkor nagyon lehetetlen helyekről is felbukkannak (pl konnektor, mennyezeti szegő, ablaktok, radiátor felfüggesztések). Ilyen problémás esetekben az alapos felületi permetezés, illetve a hézagok megszüntetése, tömítése hozhat javulást. Javaslom hogy keressen egy megbízható kártevőirtót a hangyák irtására.

Verba Beáta 2014.04.23. 15:37:06

A cikket olvasva szerintem nálunk a falszerkezetbe vannak.Hiába tömitünk,fugázunk,írtunk,szakembert kerestünk,de semmi!!!Kb 10 éve ,változó időközönként ölik az idegrendszerem ezek a dögök!NEM LEHET KIÍRTANI őket,de ha valakinek sikerült,írja meg mivel!!
süti beállítások módosítása