HTML

Hangyák a lakásban! -Hangyairtás, Hangyaírtás

A hangyák életmódjáról, hangyairtásról, hogyan kerül be a lakásba stb. Hangyairtó, Hangyairtás blog.

Friss topikok

Hangyairtás profi mérgezett csalétekkel (gélezéssel)

2012.12.19. 14:14 Rovarirtó

Géles hangyairtás alkalmával mikroadagolós gélezőpisztolyból juttatjuk ki a speciális hangyairtó csalétket, mely ellenállhatatlan vonzó hatással bír a hangyákra. A szabadforgalmú hangyairtó csalétek formulákat a hangyák általában kerülik, ezek a szintelen-szagtalan hangyairtó pöttyöknek azonban rendkívül erős vonzó hatásuk van. Hosszú ideig (a hangyairtás teljes időtartama alatt) megőrzik vonzó és ölőhatásukat. A videón jól látható, hogy a hangyák egy kockacukorral szemben is előnyben részesítik a hangyairtás mérgezett csalétkét.
A felhasznált szerforma nem hagy foltot, nincs szaga, a kihelyező állomások a hangyák eltűnését követően könnyedén beszedhetőek.
 Zsúfolt helyiségekben, kényes felületeken is alkalmazható, elpakolni sem kell.
A hangyairtás ezen módja gyakori felmosás mellett is tartós (etetőszerelvény használata esetén).
Hangyairtás diszkréten történik, gélezéssel is. Kisgyermekek mellett és várandós nők közelében is teljesen biztonságos!

Hangyairtás gélezéssel is!

Szólj hozzá!

Címkék: hangyairtás hangyairtó géles hangyairtás

Hangyairtás célzott sávpermetezéssel, rés és repedéskezeléssel.

2011.01.29. 14:26 Rovarirtó

Beltéren a hangyairtás hatékony módja a tartós hatású felületi kezelés. A kerti és házi hangyák tavasztól őszig a kertekben és zöldterületeken élelelem után kutatnak. Ha lehetőségük van, akár tömegesen jelennek meg ez idő alatt a lakásokban is. A hangyák fő bejutási pontja a fal és padló találkozása, a hangyairtás is főként ezekre a helyekre irányul. Hangyairtás alkalmával irtószeres védősávot képezünk beltéren, lehetőség szerint kültéren is. A tartó hatású hangyairtó sáv a vele érintkező hangyákat folyamatosan pusztítja. A hangyairtás folyamatát láthatja az alábbi videón:Hangyairtó szolgáltatásunkat nem hirdetjük járműveinken,
feliratok és feltűnés nélkül érkezünk. A hangyairtás diszkrét és tiszta módon történik.
Hangyairtás információ és megrendelés!

Szólj hozzá!

Címkék: hangyák hangyairtás hangyairtó

Hangyák irtása Pest megyében. Hangyairtás permetezéssel. Hangyairtó

2011.01.29. 14:13 Rovarirtó

Lakóházakban, a hangyák elleni védekezést a profi rovarirtó cégek felületi permetezéssel végzik. A hangyairtó permetezés lényege, hogy a vonulási és közlekedési utakat tartós hatású rovarirtó hatóanyaggal történő kezelése. A manapság használt piretroid szerek emberi szervezetekre és háziállatokra nem ártalmasak, ellenben a hangyákat hatékonyan tartják távol a lakástól. A hangyairtás során felhasznált korszerű mikrokapszulázott formulák nem hagynak foltot, szagmentesek, a hangyairtás felületi hatása több hónap is lehet. Érdemes megjegyezni, hogy bár a szerek idővel lebomlanak, a hangyák nem térnek vissza, ugyanis a lakás ekkor már nem tartozik a közlekedési útjaikba. A hangyairtás nem követel előkészületet a megrendelő részéről, a szükséges intézkedésekről (felmosás szüneteltetése a kezelt helyeken) a rovarirtó szakember a helyszínen felvilágosítást ad.
Tartós hatású hangyairtás csak a profi kártevőirtók által használt koncentrált hangyairtó oldatoktól várható. A hangyairtás ezen irtószereit csak szakképzett személy vásárolhatja meg. Hangyairtó szolgáltatásunkat nem hirdetjük járműveinken, feliratok és feltűnés nélkül érkezünk. Hangyairtás során a teljes lakást bejárjuk, a határoló belső falfelületek mentén. Minden esetben lábzsákot használunk, így cipőnkkel nem koszoljuk össze a lakását. A hangyairtás diszkrét és tiszta módon történik.
Hangyairtás Pest megyében kedvező áron!

Szólj hozzá!

Címkék: hangyák hangyairtás hangyairtó rovarirtó

Hangyairtás újépítésű lakásokban.

2011.01.29. 13:25 Rovarirtó

Hangyairtás alkalmával ügyfeleink gyakran kérdezik tőlünk: miért és hogyan jelennek meg hangyák az újépítésű lakásukban? A válasz viszonylag egyszerű: a frissen épült házak jó ideig süllyednek, üllepednek. Ez a süllyedés leginkább a határoló falazatnál szembetűnő: a falazat tartja ugyanis egyrészt saját súlyát, továbbá a tetőszerkezetet is. A hatalmas nyomás miatt nagyobb mértékű a süllyedés a falaknál, mint a padló járható felületein. A felületek eltérő mozgása miatt hajszálrepesek keletkeznek a fal és padló találkozásánál, mely bejutási lehetőséget biztosít a hangyák számára. A falaknál lévő szegőknél rugalmas tömítőanyag hivatott követni az eltérő mozgásokat, továbbá dilatációs hatásokat. Hiába a rugalmas anyag, nagyobb mozgásokat nem képes követni, ezért elválik. A hangyák általában itt tudnak bejutni a lakásokba. Ezen rések azonban jól kezelhetőek hangyairtás alkalmával: felületi permetezéssel, rés-repedéskezeléssel. Hosszútávú megoldásként javasoljuk a szegőknél lévő dilatáció ismételt tömítését, sziloplaszt tömítőanyagggal. A hézagmentes kialakítás általában szükségtelenné teszi a hangyairtás műveletét.

Hangyairtás Budapesten és Pest megyében, kiszállási díj nélkül, kedvező áron!

Szólj hozzá!

Címkék: hangyák hangyairtás

Hangyaírtás... de miért nem működik a bolti hangyaírtó dobozka?

2008.03.03. 19:41 Rovarirtó

Ügyfeleink részéről visszatérő kérdés, hogy miért nem működik hangyák ellen a boltokban kapható hangyairtó csalétek, pedig neves gyártók termékeit vették, nem is olcsón. Tapasztalatunk szerint a mérgezett csalétekkel történő hangyairtás működik ugyan, a bolti csalétkek hatékonysága azonban nem kielégítő:
1. Egy nagyobb lakás hangyairtását csak nagy mennyiségű csalétekállomással lehet megoldani. Költsége egy egy szakemberrel történő hatékony irtás árától több is lehet.
2. Nem megfelelő helyekre telepítve teljesen hatástalan marad, időnként mozgatni kell a csalétkes dobozokat.

3. Nem ad azonnali eredményt, nem rendelkezik megfelelő vonzó hatással a hangyák számára.
 

A szabadforgalomban is kapható hangyaírtó szerek hatékonysága a csalétekállomásoktól jobb ugyan, azonban általában kis kiszerelésben kaphatóak, áruk borsos. 250ml és 500ml-es formában hozzáférhető aeroszolos vagy pumpás készítményekről van szó.
Ezek ajánlhatóak alacsony fertőzöttség esetén, illetve mikor a hangyák megjelenése kis helyre korlátozódik. Hatástartamuk általában rövid.
A megoldás: mikrokapszulázott rovarirtó koncentrátummal történő hangyaírtó kezelés.
A szakképzett személy (egészségügyi gázmester, kártevőirtó szakmunkás) által végrehajtott sávpermetezés a lakás teljes részére kiterjed, egy vékony sávban fújják be a fal és padló találkozását, különös figyelemmel a rés és repedésekre valamint a hangyák vonulási útjára. Ez a permetezőszer foltmentes száradást követően több hétig tartó hangyaírtó sávot képez. Gyermekekre és háziállatokra a szer nem ártalmas!
Hangyairtás Budapesten és teljes Pest megyében.

Szólj hozzá!

Címkék: hangyaírtó hangyaírtás hangyák hangyairtás hangyairtó

A hangyák életmódja, hangya táplálkozása.... de miért a lakásunkban?

2008.03.02. 11:19 Rovarirtó

Magyarországon a kis fekete hangya (lasius niger), házi hangya (lasius emarginatus) valamint a gyepi hangya (tetramorium caespitum) jelenléte lehet zavaró -ezek a fajok ugyanis előszeretettel tekintik életterüknek a kolónia közelében lévő házakat, ezekbe élelmiszer után kutatva könnyedén bejutnak. A hangya ugyanis a gondosan kivitelezett épületekben is megtalálja a réseket a bejutáshoz, és amennyiben számára megfelelő feltételeket és táplálékot talál ott, azt a többiek tudomására hozza. Ilyenkor nagy tömegben vonulnak a hangyaboly és a táplálék forrása között. Mindenevők , szabadban főleg a levéltetvek nedvét fogyasztják, a lakásban azonban bármely élelmiszerrel táplálkozhatnak. A száraz, meleg helyeket kedveli. Hangyák irtása akár 24 órán belül!

Szólj hozzá!

Címkék: fekete házi hangya hangyák

A hangyák szaporodása, fejlődésük

2008.03.02. 10:41 Rovarirtó

A hangyák életciklusa, fejlődése:

A különböző fajta hangyák bár eltérő életmódot élnek, fejlődési ciklusaik megegyeznek. Itt döntően a hazánkban is gyakori házi hangya és kis fekete hangya fejlődésével foglalkozunk. A nőstény tavasszal kezdi meg peterakását (1), melyek  a külső hőmérséklettől függően 22-28 nap múlva kelnek ki. A lárvákat (2) 16-28 napos fejlődési idejük alatt a királynő nyálmirigyének váladéka táplálja.
A lárvák  bebábozódásukat követően többnyire finom burokkal, un. kokonnal (3) veszik körül magukat. Ezeket szokás tévesen hangyatojásnak nevezni.
A teljes átalakulással történő fejlődés utolsó szakaszában (4) a burokból előtör a kifejlett hangya. Hangyák irtása, információ.

3 komment

Címkék: hangyák hangyairtás hangyák életmódja